diumenge, 12 de gener del 2014

Quan la fibromiàlgia amaga malalties mortals

En l'Independent  de Barberà, d'aquest gener-2014, la nostra companya del grup d'escriptura, l'Àngels ha escrit:

La Isabel ja no és amb nosaltres. Fa força anys van diagnosticar-li fibromiàlgia i amb aquest diagnòstic se la treien del davant quan es queixava als metges que la atenien i fins i tot al servei d’urgències on va anar més d’un cop de tan malament com es trobava. 
                       
Massa temps va batallar amb el personal sanitari que passava de les seves explicacions.

Finalment després d’insistir i insistir van descobrir que un càncer del aparell reproductor l’havia envaït i ja no es podia fer res per la seva vida. No pretenc posar la por al cos però malauradament casos com els de la Isabel són freqüents i s’han de fer saber. Jo vaig ser afortunada i gràcies a què el pòlip intestinal es va rebentar, es va fer evident que havia alguna cosa més que el colon irritable que deien em produïa inflor i malestar. Va ser un càncer de colon com una catedral. També estic diagnosticada de fibromiàlgia i amb aquesta etiqueta en tenen prou per estalviar-se proves que podrien evitar morts abans d’hora.

Davant aquests fets recomano amagar, oblidar, no mencionar -tot i que no sigui just- la paraula fibromiàlgia per a què se’ns atengui com es degut. Fem arribar el condol a la seva família. Signo la carta en nom d’unes amigues de la Isabel que sentim molt la seva pèrdua segurament evitable si se l’hagués atès en el seu dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada